Kotletes “Putna piens” sanāk neticami maigas, sulīgas un aromātiskas. Maltā vistas gaļa ir piesātināta ar pildījumu sulām un iegūst neparasti krēmīgu garšu …
Tās noteikti dažādo ikdienas ēdienkarti!
Sastāvdaļas:
500 g vistas maltā gaļa
2-3 šķēles kviešu maizes
1 sīpols
2 neapstrādātas olas
2 vārītas olas
dilles vai pētersīļi
200 ml piena
1/2 glāze milti
100 g rīvēta cieta siera
20 g sviesta
sāls, pipari pēc garšas
soda naža gala
Pagatavošana:
Iemērc maizi 100 ml piena. Caur gaļas mašīnu izmal sīpolu un maizi kopā ar pienu, kurā tā mērcējās.
Pievieno maltās gaļas masu, iesāli, pievieno piparus pēc garšas un labi samaisi.
Sagatavo pildījumu: vārītas olas, sieru un stingri sviestu sarīvē uz rīves, pievieno samaltus zaļumus, samaisi.
Paņem nedaudz malto gaļu, izveido plāceņa formu, vidū ieliec nedaudz pildījuma un aiztaisi kotletes virspusi.
Veido kotletes formu.
Pagatavo mīklu: iesit traukā neapstrādātas olas, pievieno 100 ml piena, miltus, sodu, nedaudz sāli un piparus.
Iemērc katru kotleti mīklā un cep eļļā līdz kotletes gatavas.
avots: vkurselife.com